Ik doe huisbezoeken in de gemeenten :

Brasschaat, Ekeren, Hoevenen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek

0479 81 20 04

Stuur me gerust je vraag

Nele Vlaeminck

Vroedvrouw

Ik ben Nele, trotse mama van 2 kids, Daan en Anna.

Al van kinds af aan was ik gek op baby’s. Ik logeerde bij mijn jongste tante wanneer ze bevallen was, om mee te helpen.  Als oudste nichtje stond ik altijd op de eerste plaats om een flesje te geven, een pampertje te verversen of mee een wandeling  te maken.

Toen ik de opleiding vroedkunde ontdekte, was het meteen duidelijk dat daar mijn toekomst lag.

Ik studeerde af in 2001 na een leerrijke stage in Hilligdon Hospital.  Daar deed ik mijn eerste ervaring op met het concept thuiszorg. Het huiselijke sprak mij erg aan.

Jammer genoeg kon ik niet onmiddellijk beginnen op een materniteit dus ik begon te werken op een heelkundige afdeling, om na 2 jaar enkele verdiepingen te stijgen. Nog steeds geen materniteit, maar ik mocht beginnen op de prematurenafdeling. Dat was toch weeral een stapje dichter.  Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een extra jaar neonatologie bij te studeren.

In 2009 kon ik dan eindelijk starten op de verloskamer en materniteit.  Ondertussen werk ik al enkele jaren als vroedvrouw op de materniteit, verloskamer en vroedvrouwenraadpleging in ZNA Jan Palfijn.

Sinds 2015 werk ik ook als zelfstandige vroedvrouw. Het geeft mij enorm veel voldoening mensen te kunnen begeleiden, tijdens de meest kwetsbare periode in hun leven.

Opleidingen en certificaten
  • 2001 vroedkunde
  • 2004 neonatologie
  • 2007 cursus BFHI – Baby friendly Hospital Initiative