Ik doe huisbezoeken in de gemeenten :

Kapellen – Kalmthout – Stabroek – Hoevenen – Ekeren – Brasschaat

0486 73 19 11

Stuur me gerust je vraag

Karen Wezenbeek

Vroedvrouw - Fertiliteitsdeskundige - Perinataal Counselor

Mijn eerste jaren als vroedvrouw werkte ik in Nederland, waar de vroedvrouw de eerste persoon is die aangesproken wordt om bevallingen te begeleiden. Dit heeft me 10 jaar waardevolle ervaringen opgeleverd waardoor ik vele bevallingen zelfstandig kon begeleiden.

Het begon te kriebelen om in België een zelfstandige praktijk op te starten en ook hier een totale begeleiding aan te bieden. Dit project startte in 1997.

Na 15 jaar onregelmatig werken – dag en nacht bereikbaar  zijn – merkte ik dat een regelmatiger leven welkom was.

In 2011 kon ik als vroedvrouw starten op de dienst fertiliteit (ZNA Middelheim). Hier volgde ik een gloednieuw leerproces over vruchtbaarheidsproblematiek.

Om de cirkel van ervaringen rond te maken, werk ik sinds 2020 als vroedvrouw in het psychotherapeutisch centrum Elim. Zo wandel ik, samen met een fijn team, enkele maanden mee in een moedig proces van mensen die vanuit ‘vertragen’ hun eigen kracht kunnen herontdekken.  Deze deeltijdse job kan ik goed combineren met mijn bijberoep, het begeleiden van zwangere vrouwen en hun partner en de daaropvolgende zorgen in de kraamperiode.

Het is zo wonderlijk om vaak aanwezig te zijn in verschillende gezinnen, met totaal verschillende baby’s. Het is telkens een ‘SAMEN’ ontdekken wat jouw baby van je verlangt.

Intens contact met vrouwen, moeders, ouders ….op een heel “kwetsbaar” en tegelijk sterk moment in hun leven heeft me reeds op jonge leeftijd geraakt en dat doet het nog steeds.

Het zelf moeder zijn van 2 zonen, ondertussen twintigers, heeft me doen ervaren dat niet alleen ieder kind zo verschillend is, maar dat ook iedere leeftijd zijn unieke aandacht vraagt. Een proces van steeds meer ‘loslaten’ en toch aanwezig zijn.

Bijzonder om te zien dat het karakter van mijn kinderen  al in hun babytijd duidelijk was. Ieder kind vroeg om een andere aanpak. De begeleiding van een waardevolle vroedvrouw heeft me mee geholpen mijn baby’s te leren kennen.

Opleidingen en certificaten
  • 1989 Afgestudeerd als ziekenhuisverpleegkundige
  • 1990 Afgestudeerd als vroedvrouw
  • 2001 Certificaat ‘Therapeutic Touch’
  • 2008 Getuigschrift Perinatale Sensibilisatie
  • 2009 Meegewerkt aan informatiefilmpjes voor aanstaande ouders. Website: wezooz.be
  • 2019 Perinataal Counselor