Ik doe huisbezoeken in de gemeenten :

Kapellen – Ekeren – Hoevenen – Stabroek – Luchtbal – Kalmthout  – Brasschaat

0499 34 86 70

Stuur me gerust je vraag

Elke Verschueren

Vroedvrouw - Lactatiekundige (IBCLC) - Perinataal Counselor

Wanneer ik een moeder en haar baby(’s) begeleid, zie ik dat als een samenwerking: ik ken de theorie en kan daar creatief mee omspringen, zij kent zichzelf en haar kind als geen ander. Ikzelf beslis niet wat moet gebeuren, ik breng de kennis en een frisse kijk. (ik heb immers wél geslapen vannacht… 😉 ) Samen komen we dan tot een plan. Dat zal in elk gezin weer helemaal anders lopen: daarom doe ik dit werk ook zo graag.  Moeders en kinderen blijven me verbazen!

Ik ben van opleiding ziekenhuisverpleegkundige en vroedvrouw. Na mijn afstuderen begon ik op de afdeling Intensieve Zorgen voor volwassenen. Na drie jaar zocht en vond ik een combinatie van mijn 2 opleidingen op de dienst Neonatologie (= Intensieve Zorgen voor pasgeborenen).

Toen ik in 2002 zelf moeder werd en thuis geweldig geholpen werd door een zelfstandige vroedvrouw, begon het te kriebelen: tijd om zelf als vroedvrouw aan de slag te gaan!

Sindsdien werk ik op de afdelingen verloskamer, kraamafdeling en vroedvrouwenraadpleging in ZNA Jan Palfijn.

In 2010 heb ik het Postgraduaat Lactatiekunde gestudeerd in Gent. Tegelijk ben ik begonnen met mijn zelfstandige praktijk in bijberoep. In juli 2015 behaalde ik mijn Internationaal Certificaat Lactatie Consultant (IBCLC). 

En hoe meer jonge gezinnen ik leer kennen, hoe meer ouders ik zie zoeken naar een nieuw evenwicht. Best een uitdaging! Als perinataal counselor weet ik dat ouders daar steeds hun weg wel in vinden, het is niet aan mij om hun pad  uit te stippelen. Al toon ik hier en daar graag een wegwijzer, als dat kan helpen …

Opleidingen en certificaten
  • 1995 Afgestudeerd als Ziekenhuisverpleegkundige
  • 1996 Afgestudeerd als Vroedvrouw
  • 2011 het Postgraduaat Lactatiekunde behaald in Gent
  • 2015 het Internationaal Certificaat Lactactie Consultant  (IBCLC) behaald
  • 2019 Perinataal Counselor