ik doe huisbezoeken in de gemeenten :

Berendrecht – Zandvliet – Lillo – Stabroek

0468 35 99 12

Stuur me gerust je vraag

Cathleen Gavel

Vroedvrouw

Ik ben Cathleen en ben een genieter van kleine dingen: lekkere koffie, creatief bezig zijn, de geur van een pasgeboren baby, het zien van de slappe lach bij iemand en meelachen zonder reden, een complimentje geven én krijgen, …

Toen mijn moeder tijdens mijn kindertijd vertelde over haar zwangerschappen en bevallingen hing ik telkens vol verwondering en volledig gefascineerd aan haar lippen. Ik zat ook aan het scherm gekluisterd bij een bevalling op TV en zat steevast bij de buren wanneer het vee bij de boer moest kalveren. Wanneer mijn zus me als puber vroeg om haar te vergezellen naar de gynaecoloog tijdens haar twee zwangerschappen, en ik dan ook nog eens heel actief mee werd betrokken door haar vroedvrouwen en gynaecoloog tijdens de bevallingen, was het zeer duidelijk. Het zaadje voor het worden van vroedvrouw werd geplant!

Als vroedvrouw ben ik heel gepassioneerd bezig met mijn vak. Ik vind het belangrijk om de natuurlijke processen rondom kinderwens, zwangerschap en bevalling zo positief mogelijk te benaderen en te bewaken, maar evenzeer om op de hoogte te blijven van de bestaande en nieuwe technieken die er op de markt zijn. Onder het mom: ‘natuur als het kan, techniek als het moet’. Wetenschappelijke onderbouwing vind ik bovendien een must in de gezondheidszorg.

Ik hou van menselijk contact. Ik maak graag tijd vrij om samen een weg uit te stippelen volledig naar de wens van het gezin dat ik begeleid, en sta bij met goede raad en adviezen. Ik ben behulpzaam, flexibel, heb een goed luisterend oor en stevige schouders. Ik ben relaxed en lach graag en creëer graag een veilige sfeer waarbij de toekomstige ouders volledig zichzelf kunnen zijn. Maar ik kan ook best bevlogen, doortastend en daadkrachtig zijn, ik ben praktisch ingesteld en hou het hoofd koel in stresssituaties.

Ik zet mijn 20 jaar werkervaring, deels in het UZA op de verloskamer, materniteit, neonatologie en MIC, deels als lector op de KDG in de opleiding vroedkunde, heel graag in voor mijn medemens, dit zowel als verpleegkundige als vroedvrouw. Ook mijn eigen moederschap van 3 stoere binken en 1 felle dochter heeft mij al veel inzichten op allerlei vlakken gegeven die ik graag deel waar nuttig.

De aanloop naar het ouderschap vind ik heel bijzonder. Ik neem graag de tijd om tijdens de zwangerschap een band op te bouwen met de ouders en zorg er graag mee voor dat de zwangere vrouw uiteindelijk vol vertrouwen haar baby ter wereld kan brengen.

Maar ook wanneer het niet loopt zoals gehoopt wil ik er graag zijn om hulp te bieden bij het verwerken van een rouwproces. Ieder mens is immers uniek en ervaart emoties van pijn, verdriet op een eigen unieke manier.